Parenda (NLP) trainingen

 

Wie ben ik

Mijn naam is Monique Hoogenboom-van den Braak (1961) en ik ben sinds 1984 getrouwd met Peter.
Samen hebben wij 3 volwassen dochters, schoonzonen en vijf prachtige kleinkinderen.

Ik haal mijn inspiratie uit sporten, musiceren, beeldhouwen en uit mijn contacten met mensen. Ook vind ik het heerlijk om mijzelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Dat doe ik voornamelijk door in contact te zijn met anderen en daarnaast door het volgen van trainingen en opleidingen en door het bestuderen van de vele prachtige boeken die er zijn.

Als coach ben ik ervan overtuigd dat mensen zelf het antwoord op hun vraag weten en dat zij alle
innerlijke hulpbronnen in zich hebben om te veranderen. Wanneer je toegang krijgt tot je onbewuste, wordt veel
duidelijk en mogelijk. Daarom vind ik NLP en het kunstzinnig werken binnen coaching en loopbaanbegeleiding
zulke prachtige middelen. Je maakt contact met de ruimte die er zowel binnen als buiten jezelf altijd al was. Hierdoor krijg je zicht op nieuwe mogelijkheden in je leven.

Gedurende vele jaren heb ik als directielid van een basisschool gewerkt. Tijdens deze jaren van leidinggeven, heb ik vele gesprekken mogen voeren. Ik ontdekte dat praten met mensen over hun drijfveren, hun energiebronnen, hun kwaliteiten, hoe het komt dat zij handelen zoals zij handelen (of niet handelen), dat zij denken zoals zij denken, zeggen wat zij zeggen (of iets niet zeggen), mij geweldig boeit. Wanneer een persoon door een dergelijk gesprek uiteindelijk zelf besluit in beweging te komen, een verandering aan te gaan, geeft mij dit veel voldoening en energie. Dit heeft ertoe geleid, dat ik na mijn diplomering als Personal Coach (in 2007) besloten heb mij als zelfstandig coach te vestigen.

Muziek is al sinds mijn geboorte mijn passie. Als kleuter wilde ik al op muziekles en die muzieklessen zijn nooit meer opgehouden. Zo heb ik jarenlang blokfluit-, dwarsfluit-, panfluit- en accordeonlessen gevolgd. Van mijn broers leerde ik gitaarspelen. Gedurende vele jaren heb ik blokfluitlessen en algemene muzikale vorming gegeven aan basisschoolkinderen evenals cursussen Muziek op Schoot aan ouders met hun kinderen tot 4 jaar. Momenteel volg ik weer panfluitlessen en zo af en toe zanglessen. En zo speel en zing ik regelmatig naast mijn man Peter aan de piano. Muziek maken betekent voor mij vooral plezier, ontspanning en het kunnen uiten van mijn gevoelens en emoties.
En het is vooral plezier en ontspanning wat ik iedereen toewens; als deelnemer tijdens mijn trainingen, mijn een-op-een-gesprekken, tijdens jouw werk en tijdens jouw dagelijkse privéleven.