Parenda (NLP) trainingen

 

Peter Hoogenboom

Portret Peter Hoogenboom

Wie ben ik

Mijn naam is Peter Hoogenboom (1963). Ik ben sinds 1984 getrouwd met Monique en samen hebben wij 3 dochters, 3 schoonzonen en 5 heerlijke kleinkinderen.

Per 1 juli 2022 heb ik het roer helemaal omgegooid. Ik heb mijn werkzaamheden in de wereld van de embedded software vaarwel gezegd om mij volledig te richten op het werk als NLP Trainer binnen Parenda. Tijdens mijn (38) werkzame jaren in de technische wereld heb ik veel gesprekken gevoerd met altijd als doel: er samen beter van worden. Zo ging ik met verkopers op bezoek bij klanten in verband met een nieuw project. Ik voerde voortgangsbesprekingen en functioneringsgesprekken met collega's. En omdat niet alles in het leven loopt als gepland, waren er natuurlijk ook de nodige 'problemen' om op te lossen. Ik ontdekte dat het bij verkoop niet gaat om een prachtige produktpresentatie, maar om vertrouwen; om als trusted-advisor de klant te helpen met het oplossen van zijn probleem. Ik realiseerde mij dat het gaat om het kunnen afstemmen op de klant. Later leerde ik tijdens mijn NLP-Practitioneropleiding dat hier een structuur achter zit. En dat er achter alle gedragingen (succesvol of niet) een structuur zit, die je kan leren. Van mensen om mij heen kreeg ik terug dat ik andere vragen ging stellen en dat het contact anders en dieper werd. De structuren vanuit NLP fascineerden mij dusdanig dat ik besloot de NLP-master en NLP-Trainersopleiding te gaan volgen om hiermee binnen mijn werk aan de slag te kunnen. En wanneer ik zag dat ons ontwikkelteam succesvol gemaakt had wat de klant nodig had en de klant met behulp van onze oplevering hun probleem kon oplossen, gaf mij dat veel voldoening!

Op persoonlijk vlak is dat eigenlijk niet anders. Ook als echtgenoot, vader, opa en NLP-trainer word ik blij wanneer ik als trusted-advisor de mensen om mij heen gereedschappen kan aanreiken, waardoor ze beter om kunnen gaan met de dingen die zich aandienen in hun leven. En als ik zie dat ze daar echt stappen in maken, dan krijg ik daar energie van!

Mezelf blijven ontwikkelen ging in de technische wereld als vanzelf, want bij elk nieuw project werden de nieuwste technologische ontwikkelingen ingezet. Nu als (H)NLP trainer ontwikkel ik mij verder door te reflecteren op mijn contacten met cursisten, door het volgen van opleidingen en door het bestuderen van trainingsopnames van John Overdurf. Daarnaast lees ik studieboeken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, coaching en therapie.

Muziek is een rode draad in mijn leven. Als vijfjarig jochie begon ik met viool spelen. Ik zong tot mijn 18e in een jongenskoor en leerde mezelf spelen op de piano. Momenteel speel ik viool in een combo bij een koor, waarbij ik van improviseren houd. Dus geen uitgeschreven nootjes, maar elke keer nieuw en anders. Dat creatieve deel van mezelf kan ik ook kwijt in de vele klusprojecten in mijn huis. Ik vind het heerlijk om te sporten en ben momenteel actief met hardlopen. Voor mij is een lange duurloop echt een uitlaatklep van emoties. Daarnaast musiceer ik samen met mijn vrouw Monique, houd ik van wandelen en fietsen in de natuur en passen wij samen op onze kleinkinderen.

Zoals mijn vioolspel bij het koor iedere keer anders is, zo houd ik ook in het dagelijkse leven van nieuw en anders. En als jij een verandering in je leven wenst, weet je dan welkom bij mij. Ik zie er naar uit je te mogen ontmoeten!

Gevolgde opleidingen en werkervaring