Parenda (NLP) trainingen

Coaching / Therapie

Locatie Amersfoort

Ik droom mijn schilderij en schilder dan mijn droom
Vincent van Gogh

Bij coaching en therapie werkt Parenda vanuit de biografie (het levensverhaal) van de cliënt. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van kunstzinnige werkvormen, Transactionele Analyse, Systemisch Werk en NLP.
Het eerste oriënterende gesprek is gratis en vrijblijvend. Dit gesprek beoogt kennismaking en afstemming van vraag en aanbod.
Hierna wordt samen bekeken welk vervolg wenselijk is.

Wees meester en vormgever van jezelf
Friedrich Nietzsche

Bovenstaande uitspraak van Friedrich Nietzsche zegt het eigenlijk al: je doet het helemaal zelf. Als coach/therapeut help ik je echter om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in jezelf, in gebeurtenissen uit je verleden, in je huidige situatie en in de door jou gewenste situatie. Tijdens de begeleiding ga je als het ware een relatie aan met de gebeurtenissen van nu en (indien relevant) het verleden en kijken we samen naar de betekenis van deze gebeurtenissen voor het nu en de toekomst. Hierdoor ontwikkel je jezelf en neem je uiteindelijk zelf de verantwoordelijkheid in beweging te komen, ben je tot verandering in staat.
Mijn begeleiding is naast procesgericht vooral ook resultaat- en toekomstgericht.  Het beoogt beweging naar een betere toekomst.

Persoonlijke begeleiding werkt verhelderend en geeft inzicht

Persoonlijk begeleid worden betekent echter ook hard werken voor de cliënt en kan ook heel confronterend zijn.

De begeleiding draagt bij aan bewustwording van o.a. de gewenste toekomst, van je huidige situatie, van terugkerende thema’s en gedragingen, kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen, bewustwording van inspiratiebronnen, gevormde denkbeelden, belemmerende gedachten, maar ook bewustwording van positieve en / of negatieve gevoelens t.o.v. bepaalde levensgebieden en van de mate waarin je geconditioneerd bent.
Je krijgt beter grip op je verantwoordelijkheid t.a.v. het realiseren van je eigen toekomst. Je bent uiteindelijk zélf degene die weet wat hij wil en de keuze maakt de verandering wel of niet in gang te zetten. Weten wat je wilt, maar geen keus maken, leidt tot niets.


Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren.
Goethe