Parenda (NLP) trainingen

Ervaringen van cliënten

Hieronder zie je een greep uit de ervaringen van mijn cliënten, uiteraard met toestemming geplaatst:

Ik heb geleerd grenzen te stellen en voor mezelf te zorgen
De 1 op 1 begeleiding van Monique heb ik als heel prettig ervaren. Monique is een ervaren coach en heeft een groot repertoire van oefeningen en technieken waar zij mee werkt. Tijdens de gesprekken heb ik me fijn en veilig gevoeld, alles wat zich aandiende mocht er zijn. We zijn op verschillende manieren aan de slag gegaan met mijn hulpvraag. Zo heb ik kunstzinnig en systemisch gewerkt, maar zijn er ook schrijfoefeningen en gesprekken geweest.
Dankzij de begeleiding van Monique heb ik veel inzichten gekregen in mijn eigen handelen en patronen. Ik heb geleerd grenzen te stellen en voor mezelf te zorgen.
Het is bijzonder knap hoe Monique zich weet af te stemmen op dat wat je nodig hebt. Daarnaast geeft ze je het gevoel dat je zelf verantwoordelijk bent en blijft voor je eigen proces. Ze loopt een stukje met je mee en zorgt ervoor dat je je kunt ont-wikkelen.
Dankjewel Monique. Voor alles wat ik van, door en met jou geleerd heb.  
L. V.

Ik heb geleerd om zelf meer kleur aan mijn leven te geven
Monique creëert een omgeving waarin ik helemaal mijzelf durf te zijn. Door haar oordeelsvrije houding en betrokkenheid, durfde ik te delen wat mij ten diepste bezig houdt. Monique beheerst een heel breed aanbod van oefeningen en interventies. Zij is in staat om bij hetgeen dat op dat moment speelt, een passende interventie in te zetten. Ik heb creatief gewerkt, maar ook met NLP, een spelvorm of systemisch. Het heeft mij geholpen om negatieve ervaringen te verwerken, over drempels te gaan en belemmerende overtuigingen/gedachten los te laten. Monique heeft naast een gevoel van veiligheid, mij ook op de juiste momenten een spiegel voor gehouden of gestretcht.  Bovenal heeft ze mij vertrouwen in mijzelf gegeven, geleerd positief over mezelf te denken en zelf meer kleur aan mijn leven te geven!
J. te W.

Het gevoel dat ik mijn eigen pad mag gaan
Monique is een prettige therapeute met veel ervaring. Ze heeft een variëteit aan werkvormen in huis, zoals familie-opstellingen, tekenen, geleide visualisaties, NLP enz.
Zij kiest een werkvorm vanuit haar gevoel, wat op dat moment het beste past. Door de coaching heb ik meer inzicht gekregen in wat er speelde, ook op dieperliggende lagen.
Juist doordat je niet alleen met je hoofd bezig bent, kom je ook bij andere niveaus uit. Het heeft mij meer rust en meer zelfvertrouwen gebracht. Het gevoel dat ik mijn eigen pad mag gaan, en dat ik oude overtuigingen die mij niet meer dienen bewust los mag en kan laten. Dat zijn mooie processen.
Dankjewel Monique voor je coaching hierin!
A.M.R
 
Handvatten om weer verder te kunnen
Via mijn werk kon ik een coachingstraject volgen bij Monique.
Ik was hier heel blij mee, omdat ik op mijn werk tegen dingen aan liep waar ik zelf niet helemaal uit kwam.
Monique heeft veel in huis en kiest de vorm die bij je past. Ze is betrokken, ziet scherp en heeft voor mij echt wat gedaan.
De huiswerkopdrachten maakten dat ik er zelf actief mee aan het werk kon. Ze heeft me handvatten gegeven om weer verder te kunnen.
De manier van werken vond ik prettig en gelijkwaardig.
Bedankt!
Y.M.
 
Een feest om een opdracht mee te krijgen naar huis
Enige tijd geleden ben ik bij Monique met coaching begonnen en wat ben ik hier blij mee!
Zij heeft geluisterd naar mijn levensverhaal, wat voor mij één grote chaos was.
Van daaruit heeft ze mij, met veel geduld en een lieve warme betrokkenheid, al tekenend, krassend, voelend en schrijvend laten zien hoe IK in mijn leven stond.
Dit was voor mij een geweldige manier omdat praten mij niet helpt.
Het was erg emotioneel om te leren ‘voelen’.
Ik heb van haar enorm veel inzicht gekregen in de beschadigingen in mijn leven en ik leer hoe ik daar anders mee om kan gaan.
Monique heeft me op een mooie confronterende manier, in één sessie, leren zien ‘wat ik doe’ in veel situaties, en dit steeds weer herhaald zodat het ‘oude patroon’ werd vervangen door een nieuwe weg, mijn weg (wat wil ik)! Het is fijn om te horen dat dit alles zonder oordeel is, waardoor ze mij de ruimte geeft om te mogen zijn wie ik op dat moment ben.
Monique heeft een lieve, duidelijke en warme betrokkenheid. Niets staat vast of is vanzelfsprekend, wat er op dat moment  is, is goed en daar gaat zij samen met mij mee aan het werk.
Voor mij is het een feest om een opdracht mee te krijgen naar huis, ik blijf me dan bewust van dat waar we aan gewerkt hebben en ik voel dan geleidelijk aan de veranderingen.
Een reflectieverslag schrijven maakt het dan compleet om het ook bewust te kunnen verwoorden, ik sta er dan ook echt bij stil.
Monique, dank je wel dat ik met jouw vertrouwen en veiligheid en samen met jou in het vertrouwde nest mijn vleugels kan uitslaan …….. ik geniet van de vrijheid, de keuzes die ik maak en het uitzicht!
J.W.

Een diepere laag in de relatie
Ik heb Monique ervaren als een zeer fijne vrouw waarbij ik mijn hart kon luchten. Vanaf het begin voelde ik mij direct vertrouwd. Monique laat goed merken dat er geen sprake is van een oordeel en weet een goed luisterend oor te bieden. Allereerst heb ik bij haar een aantal coachingsgesprekken gevolgd. Dat heeft mij goed geholpen, naast voorgaande heeft Monique mij namelijk goed weten te helpen door de juiste dingen te zeggen. Daarnaast om mij hulpmiddelen aan te dragen die ik kon inzetten.
Na deze sessie heb ik samen met mijn vriend bij haar tijdens een aantal sessies onze relatie vanuit systemisch perspectief mogen bekijken. Dit was bijzonder interessant en heeft een zeer goed inzicht gegeven in hoe mijn vriend en ik met elkaar omgaan. Het geeft een diepere laag aan in de relatie. Het heeft ons heel goed geholpen om te begrijpen waarom wij datgene doen zoals wij het doen. Dat heeft geresulteerd in meer respect tegenover elkaar en wederzijds begrip. Het was heel bijzonder en Monique heeft ons hierin goed begeleid. Ook hierin was weer het belangrijkste dat ze mij een vertrouwd gevoel gaf waardoor ik alles van mijzelf kon laten zien. Dat heeft dan weer bijgedragen aan de sessie. Monique, daarom enorm bedankt voor al jouw hulp en steun!
M.L.
 
Een mooie open manier van vragen stellen
De klik was er van het begin af aan, ze zeggen weleens dat je de coach krijgt/vindt die waarin veel herkenning van de coachee zit, zo voelde het ook met Monique, herkenning en een mooie open manier van vragen stellen, feedback geven zonder oordeel daar is ze erg goed in! Het heeft mij gebracht waar ik voor bij Monique ben gekomen, inzicht, duidelijkheid, kracht, zelfkennis, herkenning van mijn eigen doen en laten. Middels mooie oefeningen, metaforen, inzichten, kaders en goede reflectie van Monique heb ik bereikt wat  ik wil voor het hier en nu en de (nabije) toekomst!
Heel veel dank Monique!
R.V.

Na de coaching voelde ik me herboren
Voordat ik naar Monique kwam, kampte ik met een minderwaardigheidscomplex. Ik heb hiervoor heel lang gezwegen en durfde dit tegen niemand te vertellen totdat het mij te groot is geworden. Ik zat vast en ik kon mijzelf niet meer helpen. Vanuit natuur ben ik iemand die goed kan reflecteren. Maar de zelfreflectie begon niet te werken. Ik wou niet toegeven dat ik een probleem had. Ik deed alsof het niet zo erg was en dat wat ik meemaakte kwestie van dagelijks stress was. Monique heeft mij geconfronteerd met de ernst van mijn probleem. Ze liet mij zien dat wat ik had, niet van de laatste jaren waren maar vanuit ver verleden. Ze heeft mij teruggenomen naar mijn verleden en samen met mij teruggereisd naar de heden en de toekomst. Het was een bijzonder mooie ervaring moet ik zeggen. Om alles onder de ogen te zien en te voelen. Na een coaching van ongeveer driekwart jaar voelde ik me herboren.
M.T.

Helder krijgen waar de schoen nu eigenlijk wringt
Gedurende een periode van 6 weken heeft Monique mij "on the job” gecoacht. De manier waarop zij dat heeft gedaan gaf mij veel vertrouwen en heeft mij zeker meer zelfvertrouwen en toegenomen bewustwording van mijn handelen opgeleverd. Haar feedback was open, eerlijk en gaf mij een goed inzicht over hoe ik mij liet zien tijdens mijn werk. De nabesprekingen heb ik als zeer waardevol ervaren. Monique heeft echt de tijd voor mij genomen om in gesprek te gaan en helder te krijgen waar de schoen nu eigenlijk wringt. Haar begeleiding is maatwerk en ze kiest haar werkwijze en werkvormen zorgvuldig en in goed overleg uit. Voor mij waren haar warme belangstelling en betrokkenheid een geweldige ervaring. Bedankt Monique.
M.v.B.

Leuke afwisselende oefeningen
Vanaf de eerste ontmoeting klikte het tussen Monique en mij. Ze luistert goed, heeft aandacht voor je, geeft feedback op een prettige manier. Ik leer veel en merk dat ik zelf sterker ben geworden. Leuke afwisselende oefeningen. Ze geeft energie op een positieve manier.
S.V.

Ik sta steviger, meer overtuigd van mijzelf en luchtiger in het leven
Al langere tijd worstelde ik met een probleem. Echter, het lukte mij onvoldoende dit adequaat aan te pakken. Ik was dan ook zeer blij met de coachingsmogelijkheid bij Monique. De begeleiding was kritisch maar toch altijd met een positieve ondertoon; ik kreeg stof tot nadenken, maar het voelde altijd opbouwend. Ik voelde bij Monique geen belemmeringen haar in vertrouwen te nemen en kon haar alles vertellen wat relevant was. Door het vertrouwen dat zij uitstraalde, zowel verbaal als fysiek, kreeg ik weer meer vertrouwen in mijzelf. Monique wist de snaren goed te raken en te bespelen; haar feedback / vragen riepen soms behoorlijke emoties op, zetten mij aan het denken, konden mij confronteren maar maakten mij vaak ook heel blij. Het meest blij werd ik van het toepassen van opdrachten die Monique mij meegaf & het in de praktijk toepassen van het besprokene; succeservaringen waren er telkens weer en die werden ook "gevierd” als ik weer bij Monique kwam. De dingen die minder waren verlopen voor mijn gevoel werden ook besproken. Het laatste voorbeeld daarvan kwam naar voren in ons laatste gesprek. En ook dat was een enorme leerervaring voor mij. Het lijkt, als je er achteraf naar kijkt, zo voor de hand liggend en eenvoudig maar alleen had ik niet zo ver kunnen komen in zo’n korte tijd. Het begeleidingstraject is enorm opbouwend geweest; ik zit veel lekkerder in mijn vel, ben blijer en in een aantal gevallen minder zwaar op de hand. Ik sta steviger, meer overtuigd van mijzelf en luchtiger in het leven. Ik ben Monique enorm dankbaar dat zij mij heeft geholpen zo’n stap te maken. Woorden die in mij opkomen als ik dit coachingstraject in een aantal woorden zou moeten samenvatten zijn: verrassend, positief kritisch, vertrouwen (als persoon en geeft vertrouwen), emotioneel, opbouwend, respectvol, verhelderend en blij makend.
M.O.

Monique verstaat de kunst om goed te luisteren
Ik vind het prettig om met Monique te praten over mijn zoektocht naar een opleiding die ik in de toekomst wil gaan doen, zodat ik eventueel de mogelijkheden heb om ander werk te gaan doen. Monique verstaat de kunst om goed te luisteren, vat dan samen en reflecteert of het klopt wat zij samen gevat heeft. Daarnaast helpt ze mij door vragen te stellen goed op weg om zelf uit te vinden wat ik nu wil gaan doen. Ook is ze voor mij een stok achter de deur om niet te vervallen in uitstel bij het maken van mijn keuzes.
G.H.

Er is tijd gekomen voor rust en ruimte
Als ik onze afgelopen gesprekken reflecteer, komt er vooral veiligheid en vertrouwen in mij op. Het heeft mij goed gedaan mijn verhaal aan een neutraal iemand te kunnen vertellen. Dankzij de ervaren veiligheid en vertrouwen, heb ik volledig kunnen zijn wie ik was/ ben. De geboden rust en structuur gaven mij langzamerhand inzicht in de "brei” in mijn eigen hoofd. Door haar neutraliteit liet Monique mij ook de kant van mijn collegae zien, iets wat in mijn familie- en vriendenkring minder ter sprake kwam. Voor mij is het van belang geweest dat onze gesprekken met tussenpozen zijn gevoerd! Door de spreiding over bijna 6 maanden heeft het veranderingsproces in mijzelf zijn eigen richting kunnen volgen; Er is tijd gekomen voor rust en ruimte waardoor ik minder druk leg op mijzelf om tot beslissingen te komen. Ik volg mijn eigen pad, dat zal leiden tot veranderingen; Op welk tijdstip zal in de loop der tijd duidelijk (voelbaar) worden. Ik heb alle vertrouwen in mijzelf en in de toekomst. Onze ontmoetingen zijn voor mij intensief, soms emotioneel, vermoeiend, doch vooral zeer dierbaar geweest. Monique, je bent een bijzonder mens en het coach werk lijkt mij jou op het hart geschreven. Veel dank voor deze "quality times”!!
E.T.

Ik schilderde mijn toekomstperspectief, waardoor ik een geweldige opluchting voelde
Mijn werk beheerste mijn privéleven. Ik voelde me steeds machtelozer worden.
Door de begeleiding van Monique werd ik me er van bewust, dat mijn energie ging naar mijn verzet tegen de situatie.
De gesprekken en de activiteiten die we gedaan hebben, gaven mij inzicht in wat mijn inspiratiebronnen zijn en wat ik nodig heb om weer een blij mens te worden.
Monique gaf de rust en de verheldering. Zij liet mij, ook door haar goede luisteren, ervaren dat ik een keuze kon maken om weer te komen bij wie ik werkelijk ben.
Op de momenten dat ik niet onder woorden kon brengen wat ik nu echt zou willen, gaf het schilderen mij inzicht. Ik schilderde mijn toekomstperspectief, waardoor ik een geweldige opluchting voelde. Dat was het moment waarop ik voor mijzelf kon gaan kiezen.
Het is een proces geweest van loslaten en dat werkt bevrijdend. Ik kan mijn talenten weer goed gaan gebruiken en mijn energie omzetten in een gevoel van vrij en nuttig zijn. Ik ben weer in mijn kracht gekomen. Monique, dank je wel!
E.M.

Een sterke verbetering in mijn omgang met en aansturing van andere personen
Door de steeds meer hectisch wordende omgeving liep ik tegen mijn eigen irritaties en problemen in communicatie aan.
Ik begreep waaraan het lag, maar het lukte mij niet hier afdoende mee om te gaan, omdat ik de primaire basis van het probleem niet begreep.
Door de heldere kijk, analyse en coaching van Monique ben ik mezelf, de reacties van mijzelf alsmede de reacties van anderen beter gaan begrijpen.
Dit heeft tot een sterke verbetering geleid in mijn omgang met en aansturing van andere personen.
Actief ermee blijven omgaan is een eigen motivatie die ik regelmatig weer in herinnering moet roepen.
Dan gaat het gelijk weer stukken beter en merk ik dat het respons constructiever en positiever is.
Daarbij irriteer ik mij duidelijk minder en kom ik plezieriger over voor mijn gesprekspartners.

J.O.

Door te schilderen en te schrijven kon ik mijn gevoel openen
Mijn hele leven had ik een probleem, waar ik maar niet af kon komen.
Bij Monique ben ik terug gegaan naar het verleden. Daar kwam ik erachter waar het vandaan kwam.Thuis kreeg ik opdrachten, waar ik aan moest werken. Dat ging vanzelf en ik begon er gelijk aan. De begeleiding was erg goed, het voelde goed en erg positief aan. Door iedere keer terug te komen, te praten, reflectieverslagen te maken en mijn schilderopdrachten te maken, ben ik van mijn probleem afgekomen. De creatieve coaching was erg goed. Door te schilderen en te schrijven kon ik mijn gevoel openen. De woorden kwamen zo uit mijn pen gerold. Dat was voor mij heel bijzonder, omdat ik me als kind niet kon uiten, verbaal en schriftelijk niet.
En ik schilderde op een hele andere manier en gebruikte andere kleuren, dan ik normaal doe. Maar het ging vanzelf, dat was een hele bijzondere ervaring. Monique wil ik bedanken. Ik voel me blijer en ik leer los te laten. Ik moet er natuurlijk wel iedere dag aan werken, het is net als eten en drinken, dat doe je ook iedere dag. Het moet automatisch worden.
D. v.d. B.

Ik heb mooie dingen ervaren en inzichten gekregen die ik verstandelijk niet had kunnen bedenken
Monique is een prettige coach om het veranderingsproces mee te doorlopen. Ze heeft oog voor detail en voelt goed aan waar groei mogelijk is. Het is fijn dat Monique technieken inzet die passen bij de persoon of het vraagstuk. We zijn gestart vanuit het denken en weten. Ik heb het als bijzonder prettig ervaren om vervolgens minder met het denken te werken en meer met het voelen, het onbewuste, het creatieve. Hier heb ik mooie dingen ervaren en inzichten gekregen die ik verstandelijk niet had kunnen bedenken. Het is mooi om te kunnen vertrouwen op dit onbewuste deel van mijzelf en dagelijks te ervaren dat mijn leven steeds gemakkelijker en prettiger wordt. Nooit gedacht dat creatieve coaching mij zo ver heeft kunnen brengen.

M.H.

Monique confronteert mij ook met mijn gevoel
Ben erg tevreden, met name over de analyse van de problemen die ik ondervind. Ze confronteert mij ook met mijn gevoel daarbij.
Y. N.