Parenda (NLP) trainingen

Niemandskinderen

boek niemandskinderen

Niemandskinderen is een indringend boek van Carolien Roodvoets. Het boek behandelt de gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd. In heldere, goed leesbare taal vertelt de schrijfster hoe kinderen het opgroeien in een privé-oorlogsgebied proberen te overleven. Eenmaal volwassen geworden, kunnen deze Niemandskinderen hun draai in het leven vaak niet vinden en verdwalen zo in Niemandsland. Gelukkig zijn er ook die hun traumatische jeugd gaan verwerken. Misschien begrijp je niet altijd waarom iemand doet zoals hij doet. Door het lezen van dit boek krijg je meer begrip voor het gedrag van het Niemandskind. En begrip maakt je mogelijk milder.

Afweermechanismen als vechten, vluchten en bevriezen komen aan bod om het trauma niet te hoeven ervaren. Ook overlevingsstrategieën als veel voor de ander zorgen, altijd je best doen, alles perfect willen doen passeren de revue.

Het boek is geschikt voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich meebracht en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben. Natuurlijk is het boek ook een aanrader voor iedereen die meer begrip voor, en inzicht wil krijgen in deze problematiek zodat er beter met de Niemandskinderen omgegaan kan worden. Ik denk hierbij aan partners, leraren, familieleden, vrienden, collega’s.