Parenda (NLP) trainingen

Boekentip april 2023- Liefde, lust en trauma, van Franz Ruppert

Liefde, Lust en Trauma

Liefde, lust en trauma van Franz Ruppert / Op weg naar een gezonde seksuele identiteit.

Seksualiteit kan opwindend, levendig en intens zijn, maar kent helaas ook een schaduwkant. Seksualiteit is dan niet langer iets moois om van te genieten, maar een bron van pijn, verdriet en frustratie geworden.
In dit boek belicht de schrijver verschillende aspecten van seksualiteit, o.a. verslaving, stress, wel/niet gelukkig voelen met het eigen geslacht, trauma’s. De gerenommeerde psychotherapeut gaat in zijn boek op zoek naar antwoorden.

Wat is seksualiteit eigenlijk? Wanneer is seksualiteit plezierig en bevredigend voor de betrokkenen? Waardoor kan zij stressthema nummer 1 worden? Waardoor kan ze verslaafd maken? Wat zou de achtergrond kunnen zijn wanneer iemand zich niet gelukkig voelt met het eigen geslacht? Wanneer kunnen seksuele ervaringen het leven van een mens verwoesten?

Franz Ruppert beschrijft zowel vanuit slachtoffer- als daderperspectief hoe seksueel trauma ontstaat en welke diepingrijpende gevolgen het heeft. Daarnaast laat het zien hoe identiteit georiënteerde psychotraumatherapie ingezet kan worden om seksuele trauma's in het bewustzijn te brengen en te helen. Seksualiteit kan dan weer een creatieve kracht worden die vreugde en genot geeft.